Ademruimte op maat! Let op, geld lenen kost ook geld.

1. Kom ik in aanmerking voor een lening?
U komt in aanmerking voor een lening als u in België woont, een vast inkomen hebt en 18 jaar bent. Dus ook als u feitelijk of wettelijk gescheiden, gepensioneerd of alleenstaand bent. Zelfstandigen en KMO’s trachten wij tevens te helpen.

2. Wanneer betaal ik mijn eerste maandlast?
U dient pas uw eerste betaling te doen één maand na ontvangst van uw gelden of één maand na levering van het beleende goed.

3. Kan ik mijn lening op afbetaling vervroegd terugbetalen?
U kunt uw lening op elk moment aflossen. U krijgt zelfs een vermindering van het totaal terug te betalen bedrag wanneer u uw lening volledig vervroegd terugbetaalt.

4. Moeten er kosten betaald worden?
Alle kosten zijn inbegrepen in het JKP (jaarlijks kostenpercentage). U moet dus buiten uw maandelijkse last geen andere kosten betalen, zelfs niet indien een medewerker bij u thuis langs komt (geen dossierkosten, geen vervoerkosten).

5. Is er een schuldsaldo verzekering verplicht?
Een schuldsaldoverzekering is een verzekering die 100% dekking biedt tegen overlijden, arbeidsongeschiktheid, inkomensverlies bij werkloosheid… Deze verzekering is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. U hebt altijd de vrije keuze van maatschappij. Wij zoeken steeds de goedkoopste oplossing voor u!

6. Wat betekent genoteerd staan op de zwarte lijst?
Als u een achterstand hebt in de terugbetaling van een lening wordt u op een lijst genoteerd bij de Nationale Bank van België. Om in de toekomst nog een krediet te krijgen mag u niet genoteerd staan op deze lijst van slechte betalers.

7. Mag ik een aanvraag doen bij verschillende makelaars?
Zodra uw aanvraag loopt vragen wij u in uw eigen belang eerst ons antwoord af te wachten voordat u elders een aanvraag indient. Het op diverse plaatsen tegelijk kredieten aanvragen kan een negatieve invloed hebben op uw kredietaanvraag.

8. Is een kredietaanvraag via internet wel veilig?
Elke kredietaanvraag via onze website is volledig beveiligd door onze beveiligingssoftware. Bovendien garanderen wij u dat uw persoonlijke gegevens alleen gebruikt worden voor de totstandkoming van het krediet. Ze blijven wel opgeslagen in ons gegevensbestand. Dit wordt gereglementeerd door de wet op de privacy.

9. Kan ik verschillende leningen laten omvormen tot één enkel krediet en één enkele maandlast?
Als u een aantal leningen op afbetaling hebt lopen of enkele kredieten of kredietkaarten hebt genomen waardoor de maandlast u zwaar valt, kunt u kiezen voor de samenvoeging van al deze kredieten. U hebt dan nog maar één maandlast en uw persoonlijke uitgaven komen meer in evenwicht. Het voordeel is dat de maandelijkse last lager wordt omdat de lening gespreid wordt over een langere termijn

10. Wat zijn de gevolgen als ik kom te overlijden tijdens de duurtijd van de lening?
Als u tijdens de lening komt te overlijden, gaat de schuld over op de erfgenamen. Om dit te vermijden raden wij u aan u te verzekeren tegen dit risico met een schuldsaldoverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat uw schuld wordt afbetaald bij overlijden en uw erfgenamen gevrijwaard blijven.